ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Etli Soğan Dolması Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642554)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 03:21 AM

Etli Soğan Dolması Nasıl Yapılır
 
Etli Soğan Dolması Tarifi

Etli Soğan Dolması nasıl yapılır


Malzemeler

-8 adet orta boy soğan

-250 gr, dolmalık kıyma

-2 dilim bayat ekmek içi

-1 adet yumurta

-1 çorba kaşığı katıyağ

-Yeterince tuz, biber, baharat

-Maydanoz


Etli Soğan Dolması Yapılışı

Soğanlann dış kabuklarını soyup iyice yıkayınız. Seçtiğiniz soğanların mümkün olduğunca aynı boyda olmasına dikkat ediniz. Yıkadığınız soğanları suda 15-20 dakika haşlayınız. Kıymanın içine bayat ekmek içini, tuzu, biberi, bir adet yumurtayı, baharatı koyup yoğurunuz. İçiniz hazır olunca soğanların üstünden bıçakla keserek muntazam kapak kaldırınız. Soğanların içini arzunuza göre boşaltınız. Boşalttığınız yere dolma içini doldurunuz. Fırına girecek cam bir kaba diklemesine yerleştiriniz.

Üzerine bir bardak su ve katıyağı koyup orta hararetli fırında 20 dakika kadar pişiriniz. Piştikten sonra iyice kıyılmış maydanoz serperek sıcak sıcak ikram ediniz.

Not: Soğanların içinden çıkardığınız parçaları ezdikten sonra kabın dibine koyarsanız, lezzetli bir su elde edersiniz. Üzerine limon sıkarak yemeyi de bir deneyin, bir başka lezzet bulacaksınız.











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.