ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Tencere Kebabi Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642549)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 03:22 AM

Tencere Kebabi Nasıl Yapılır
 
Tencere Kebabi Tarifi

Tencere Kebabi nasıl yapılır


Malzemeler

600 gr Kuzu kuşbaşı

45 gr margarin

100 gr Soğan

1 tatlı kaşığı Tuz

1/2 tatlı kaşığı Karabiber

Baharat torbası

2 bardak Domates suyu

250 gr Patates

125 gr Havuç


Tencere Kebabı Yapılışı

Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın.Patatesin kabuklarını soyun. Havucu kazıyın. Her iki sebzeyi de iri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın.Domates suyunu hazır almadıysanız, domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra sularını sıkın.Havuç ve bezelyeyi, içine biraz tuz atılmış bol suda haşlayın. Sebzeler daha diri iken kabı ateşten alin. Sebzeleri bir süzgece aktarın. Sularını iyice süzdürün.Yağın üçte birini orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca önce patatesleri koyun. Bir kevgirle sık sık karıştırarak, 3-4 dakika, patateslerin dışı sert bir kabuk bağlamaya başlayıncaya kadar kızartın. Patatesleri, yağını süzdürerek tencereden başka bir kaba aktarın. Ayni yağda eğer gerekirse biraz daha yağ ilave edebilirsiniz hafifçe haşlanmış havuç ve bezelyeyi de kızartın. Sebzeleri kızarttıktan sonra yağlarını süzdürüp, patateslerin bulunduğu kaba aktarın.Kalan yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca, kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin.Ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin.Soğanı tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin.Tuzunu ve biberini serpin. Sebzeleri katin. Suyunu ilave edip, bir tasım kaynatın. Bu arada tencerenin üzerinde oluşan kefi, bir kevgirle alıp, atin. Baharat torbasını ilave edin. Ateşi kisin. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı, ağır ateşte 25-30 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini uzatın.Tencere kebabını pişer pişmez, sıcak olarak servis edin.











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.