![]() |
Milföy Mantolu Tavuk Yapımı
Milföy Mantolu Tavuk nasıl yapılır Milföy Mantolu Tavuk yapımı Malzemeler - 4 adet tavuk baget - 4 adet milföy hamuru - 5 su bardağı su - 1 adet yumurta sarısı - tuz, karabiber, kırmızı biber, köri Milföy Mantolu Tavuk Yapılışı Tavuk bagetler yıkanarak 5 bardak su içerisinde haşlanır. Bagetler haşlanırken son 5 dakika kala haşlama suyuna tuz ilave edilir. Haşlanmış bagetler sudan çıkarılarak süzdürülür ve üst derisi çıkarılarak soğumaya bırakılır. Bu arada milföy hamurları dışarı çıkarılarak çözdürülür.Hamurlar yumuşadığı zaman elle her köşesinden hafif hafif çekiştirilerek inceltilir. Bagetler, istenilen baharatlarla hafifçe ovuşturularak milföye sarılır, alt kısımdaki fazlalıklar alınarak kemiklerin üzeri alüminyum folyo kaplanır. (Eğer bagetler küçük ise çaprazlamasına ikiye de bölebilirsiniz. Biraz kapatıken zorlanabilirsiniz, ancak piştikten sonra tüm izler kapanıyor ve ince börek tabakası ile çok daha güzel bir tat elde ediyorsunuz.) Milföylerin üzerine yumurta sarısı sürülerek, susam serpiştirilir ve 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.