ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sebze Yemekleri Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642504)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 03:30 AM

Sebze Yemekleri Tarifleri
 
Mısır Mücveri


Malzemeler


250 gr. mısır konserve


2 adet yumurta


5 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi


4 çorba kaşığı un


3 çorba kaşığı sıvı yağ


Tuz – Karabiberi


1 tatlı kaşığı kabartma tozu





Mısır Mücveri Tarifi


Mısırın suyu süzülür. Yumurta, tuz, karabiber bir kapta iyice karıştırılır. Un, kabartma tozu eklenip çırpmaya devam edilir. Mısır, rendelenmiş peynir ve sıvı yağ eklenip hepsinin birbirine karışması sağlanır. Teflon bir tavaya kızdırılıp hazırlanan harçtan l’er çorba kaşığı dökülür. Altın rengi alana dek önlü arkalı pişirilir.





Kurutulmuş Biber Dolması


Malzemeler


kuru biber

5 su b.pirinç

1 soğan

tutam maydonoz

1 çorba k.salça

300 gr.satır kıyması

2 çorba k.reyhan

2 çorba k.tane sumak

tuz,karabiber

su




Hazırlanışı


İç harç için karıştırma kabına pirinç, soğan, maydanoz, kıyma, salça, reyhan ve karabiber ve çok az su alınarak hazırlanır. kuru biberler sıcak suda bir süre bekletilerek

yumuşatılır.Daha sonra hazırlanan harç biberlerin içine doldurulur ve tencereye dizilir.


Üzerine biraz su konularak pişirmeye bırakılır. son olarak sumak bir süre suda bekletilir ve dolmaların pişmesine yakın bu su ilave edilerek bir süre daha pişirilerek sıcak servis edilir.


Patlıcan Maşası yemek tarifi


Malzemeler


4 adet patlıcan

1 kaşık toz şeker

300 gr koyun eti

3 adet domates

2 adet kuru soğan

4 diş sarımsak

1 tutam tuz

1 adet doğranmış domates

4 adet sivri biber





Patlıcan Maşası Tarifi


Ön hazırlık olarak patlıcanları alaca soyalım. 1 çorba kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı tozşeker ilave edilmiş suyu geniş ve derin bir kaba alalım. Patlıcanları bu suyun içinde yarım saat bekletelim. Acısı alınmış patlıcanları saplı kısımlarının üzerindeki kabuğu soyalım. Kuşbaşı etleri çiğden ortalarını bıçakla delip patlıcanların saplarına dizelim. Bu şekilde kızgın sıvıyağlı tavada arkalı önlü kazartalım. Kızarmış patlıcanları yayvan bir tepsiye alalım. Domatesleri rendeleyip içine sarmısakları küçük doğrayalım.Tuzunu ekleyelim. Bu karışımı patlıcanların üzerine yayarak dökelim. Çok kısık ateşte patlıcanlar ve etler iyice yumuşayana kadar pişirelim. Dilimlenmiş domates ve sivri biberle süsleyip servis yapalım.



Kurumuş Bamya Yemeği


Malzemeler


Dolu dolu iki avuç kuru bamya

1 adet orta boy soğan

Yarım kahve fincanı sıvı yağ

Tepeleme 2 tatlı kaşığı domates salçası

Tatlı kaşığının ucu ile biber salçası

2 adet orta boy olgun domates

2 diş sarmısak

1 tatlı kaşığı nar ekşisi ya da erik ekşisi

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 adet limonun suyu

tuz




Yemeğin yapılışı


Bamyaları kaynar suyun içinde 20 dakika haşlayın ve süzdürün. Dizildiği iplerden kurtarın.

Tencereye yağı ve çok ince doğradığınız soğanları kuyun, şeffaflaşana kadar kavurun.

Salçaları ekleyin, biraz soğanla kavurun ki salçanın ham kokusu çıksın. Domatesin kabuklarını soyun, minik minik doğrayın. Sarmısakları ince ince dilimleyin. Doğradığınız domatesleri (veya püreyi) ve sarmısakları tencereye ekleyin. Yumuşayana kadar beş dakika pişirin. Kaynar suyu tencereye ekleyin, bir iki taşım kaynatın. Bamyaları ve nohutu ilave edin.

Tuz ve nar ekşisiyle tatlandırıp, yemek özümsenene kadar 30-45 dakika arası kısık ateşte pişirin. En son limon suyunu ekleyip kapatın.











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.