ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Portakal Reçelli Ve Frambuaz Marmelatlı Donut Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642436)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:13 AM

Portakal Reçelli Ve Frambuaz Marmelatlı Donut Tarifi
 
Portakal Reçelli ve Frambuaz Marmelatlı Donut






Portakal Reçelli ve Frambuaz Marmelatlı Donut Yapılışı





MALZEMELER


500 gram un

150 gram oda sıcaklığında tereyağı

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı tozşeker

40 gram kuru maya

2 adet yumurta

1 fiske tuz

kızartmak için: sıvıyağ

bulamak için: tozşeker

arası için: portakal reçeli ve frambuaz marmelatı




YAPILIŞI:

Unu yoğurma kabına eleyin. Oda sıcaklığındaki tereyağını unun içine elinizle ufalayın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık sütün içine tozşekerin 1/3’ünü ve mayaya koyup eritin. Daha sonra una ilave edin. Geri kalan tozşeker, yumurta ve yapışmayacak sıvı bir hamur elde eden ekadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve ılık bir ortamda hamur iki misli olana kadar kabarmasını bekleyin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve lenizle yassılaştırıp bir su bardağının ağız kısmıyla yuvarlak kesin. Hamur biten ekadar işleme deam edin. Kestiğiniz hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Ortalarına parmağınız ile delikler açın ve yine kabarmaları için 15-20 dakika daha bekletin. Kızdırılmış sıvıyağda kabaran hamurları önlü arkalı kızartın. Soğuduktan sonra enlemesine ortalarından kesin ve portakal reçeli ile frambuaz marmelatı sürün.











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.