ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Valide Sultan Böreği Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642432)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:13 AM

Valide Sultan Böreği Nasıl Yapılır
 
Valide Sultan Böreği Tarifi

Valide Sultan Böreği nasıl yapılır


Malzemeler

5 adet yufka 500 gr. soğan

1 su bardağı süt

1 su bardağı soda

2 çay kaşığı kabartma tozu

1 su bardağı ceviz

1 çorba kaşığı margarin

1 su bardağı ayçiçek yağı

2 adet yumurta

tuz, karabiber ve çörek otu



Valide Sultan Böreği Yapılışı

Soğanları halka halka doğrayın ve tavada 2 çorba kaşığı su ile pişirin. Suyunu çekince 1 çorba kaşığı margarin koyup kavurun ve ateşten alın. içine 1 su bardağı dövülmüş ceviz, 1 çay kaşığı kabartma tozu, tuz ve karabiber koyup karıştırın. Başka bir kasede 1 su bardağı süt, 1 su bardağı soda, 1 çay kaşığı kabartma tozu, yumurtaları ve 1 su bardağı ayçiçek yağını karıştırın. Yağlanmış u tepsiye ilk yufkayı yayın ve üzerine sütlü karışımdan gezdirin. Üzerine ikinci yufkayı yaydıktan sonra soğanlı harcı koyup, üzerine üçüncü yufkayı serin. Üçüncü yufkanın üzerine sütlü karışımdan gezdirip, dördüncü yufkayı serin. Bu yufkanın üzerine soğanlı harcı koyup, beşinci yufkayı serin. Son yufkanın üzerine çok az sütlü karışımdan sürün ve üzerine çörek otu serpin. 200 °C fırında pişirin. Hafifçe kendini çektikten sonra yani ılık olarak.











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.