ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fransız Ekmeği Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642354)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:26 AM

Fransız Ekmeği Tarifi
 
Fransız Ekmeği Tarifi

Fransız Ekmeği nasıl yapılır


Malzemeler

360 ml. su (ben 200 ml. süt + 160 ml. su kullandım)

2 çay kaşığı tuz

620 gr. un

2 çay kaşığı instant maya

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Fransız Ekmeği Yapılışı

Ekmek makinasının haznesine önce sıvılar (süt ve su) daha sonra tuz un ve en son maya yerleştirilir.

2. nolu programı seçtim ve kapuk rengi için 1 nolu seçeneği seçtim.

Bu arada size küçük bir mutfak sırrı eğer tariflerinizde süt kullanırsanız ekmeğinizin iç görüntüsü daha güzel ve dokusu süzenli olur.

Unutmadan 360 ml. sa tarifteki sıvı miktarı su ve süt karışımı toplamı kesinlikle 360 ml. aşmamalıdır.











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.