ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Evde Doğum Günü Pastası Yapımı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642335)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:30 AM

Evde Doğum Günü Pastası Yapımı
 
Evde doğum günü pastası yapımı

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler :


1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu


8 adet yumurta

6 su bardağı un

4 su bardağı toz şeker

2 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı ılık süt

Keki ıslatmak için :


1 su bardağı portakal suyu

3 yemek kaşığı Hindistan cevizi

Kreması için :


4 su bardağı süt

1 yemek kaşığı mısır nişastası

2 yemek kaşığı mısır unu (veya normal un)

1 paket vanilya

1 adet yumurta

1 su bardağı şeker

Krem şanti için :


1 paket toz krem şanti

1 su bardağı soğuk süt

Yapılışı :


Öncelikle kek hamuru hazırlanır. Yumurta ile şeker köpürene dek iyice çırpılır. Diğer malzemeler sırasıyla ilave edilerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Yağlanmış ve unlanmış kalıba veya orta büyüklükte bir tepsiye dökülür. 175 derece fırında pişirilir. Kek iyice soğuyunca ikiye bölün. Bu işlemi dikiş ipliği yardımı ile yapabilirsiniz.


Kreması için; sütün içine mısır unu (yada normal un) ve nişastayı koyup, karıştırın. Daha sonra şeker, yumurta ve vanilyayı da ilave ettikten sonra mikserle 2-3 dakika çırpın. Karıştırak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan indirin.


Krem şantiyi, süt ile birlikte iyice katılaşıncaya dek çırpın. Sonra da buz dolabında 20 dakika bekletin. Şantiyi buzdolabından çıkarıp, soğumuş krema ile karıştırın. Tekrar mikser ile çırpıp, buzdolabında bekletin.


Portakal suyu ile hindistan cevizini karıştırın. Bu karışım ile birinci kek dilimini ıslatın. Üzerine şantili kremanın yarısı dökün. Diğer kek dilimini yine portakallı karışım ile ıslatın. Kalan şantili kremayı dökün ve isteğe uygun fındık, fıstık ile süsleyin. 1-2 saat buzdolabında bekletin ve servis yapın.











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.