ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Kıymalı Börek Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642327)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:31 AM

Kıymalı Börek Yapılışı
 
Kıymalı börek tarifi
kıymalı börek yapımı
Kıymalı börek tarifi resimli


Kıymalı Börek,Kıymalı Börek nasıl yapılır,kıymalı kol böreği,kıymalı börek tarifleri resimli,Kıymalı Börek tarifi,Kıymalı Börek yapılışı

Resimli kıymalı börek tarifi


Malzemeleri
3 adet yufka
500g kıyma
2 orta boy soğan
1 adet domates
3 sivri biber
karabiber
pulbiber
tuz

Sıvı harcı için
1 cup süt
½ cup sıvıyağ
1 yumurta

Yapılışı
Soğan küp küp doğranır ve tencerede sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavrulur. Daha sonra beşer dakika arayla doğranmış sivribiberler ve soyulup oldukça küçük doğranmış domates ilave edilip kavrulur. En son kıyma da eklenir ve kıyma suyunu çekene kadar pişirilir. En son tuz, karabiber ve pulbiber de eklenip karıştırdıktan sonra soğumaya bırakılır.

Bir kasede sıvı harcı çırpılarak hazırlanır. İç malzemesi ılıdıktan sonra herbir yufka 4 e bölünüp her bir parçaya hazırlanan sıvı harçtan fırça yardımıyla sürülür ve kıymalı iç malzemesi konur. Sigara böreği sarar gibi sarılır. Bu işlem 3 yufkaya da yapılır.

Böreğin üzerine kalan sıvı harç artı 1 yumurtanın sarısı da sürülür. isteğe bağlı olarak çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış (180C) fırında kızarana kadar pişirilir.












Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.