ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642326)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:31 AM

Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi
 
Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi


Pırasalı Arnavut Böreği nasıl yapılır


Malzemeler

1 çorba tuz

Alabildği kadar un

Ara katlar için:

Sıvıyağ


Üzeri için:

1 yumurta


İç harcı için:

1 kg pırasa

50 gr. pastırma

1 çorba k. salça

ayçiçek yağı

tuz, karabiber


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Pırasalı Arnavut Böreği Yapılışı

Önce karıştırma kabına unu alıp tuz ile karıştıralım. üzerine sıvıyağ ve su ilave edelim. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayıp denlenmeye bırakalım. Bu arada tavaya sıvıyağı ve pastırmaları alıp şöyle bir çevirelim. Daha sonra üzerine ince doğranmış pırasaları ilave edelim. Salça tuz ve karabiber ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirelim.


Dinlenen hamuru olabildiğince ince merdane ile açalım. Üzerine sıvıyağ sürüp 5 dakika bekleyelim. Elimizle iyice hamuru inceltelim. Kenarlarından mektup zarfı gibi katlayalım. Tekrar sıvıyağ sürüp birkez daha katlayalım.


Hamurumuz dikdörtgen bir şekil aldı. Kısa kenarına pırasalı harçtan koyup bir tur kıvıralım. Kıvırdığımız yerden kesip yağlanmış tepsiye alalım. Aynı işlemi hamur ve harç bitene kadar yapalım. Tepsi dolunca üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişirelim. Daha sonra dilimleyerek sıcak servis yapalım. .











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.