![]() |
İslak Börek Tarifi
Islak Börek Tarifi
Malzemeler 5 adet yufka 250 gram beyaz peynir Dereotu ( isteğe göre) Üzeri için 2 adet yumurta Yarım su bardağı sıvı yağ Tuz Çörek otu Su Hazırlanışı Peyniri rendeleyip, dereotunu incecik doğrayın. Kâsede peynir ve dereotunu karıştırın. Yufkaları üçgen olarak şekilde 4 parçaya bölün. Her bir yufkanın geniş kısmına peynirli harçtan 1 yemek kaşığı koyun. Rulo şeklinde sarıp gül böreği gibi ruloyu kendi etrafında döndürerek sarmal şekil verin. Tüm yufka ve harç bitene kadar aynı işlemi yapın. Hazırladığınız börekleri küçük bir fırın tepsisine sıkı sıkı dizin. Tepsiye böreklerin üzerini geçecek kadar su ekleyin. Tepsiyi buzdolabında yarım saat bekletin. Sürenin sonunda tepsiyi dolaptan çıkarıp börekleri temiz bir bez üzerine dizin. Böreklerin suyu süzülene kadar bekletin. Fırın tepsisini yağlayıp börekleri aralıklı olarak dizin. Ayrı bir kâsede yumurta, sıvıyağ ve bir miktar tuzu çırpın. Karışımı böreklerin üzerine sürüp çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. |
İslak Börek Tarifi
Islak Kek
Malzemeler 250 gr margarin 1 kg süt 4 yumurta 2 su bardağı şeker 3 yemek kaşığı kakao 1 vanilya 1 kabartma tozu 3 su bardağı un Süslemek için Damla çikolata ... Islak Kek Tarifi: Margarin süt şeker kakao bir tencerede kaynayıncaya kadar pişiriliyor. Ve bu pişirdiğimiz kremadan 3 su bardağı ayırtıyoruz tencerede kalan kısmını soğutuyoruz. Ve yumurtayı ayrı bir kapta iyice çırpıyoruz soğutunuz kremayı yumurtanın üzerine boşaltıyoruz. Ve çırpıyoruz unu vanilyayı kabartma tozunu eleyip ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yağlanmış kalıba dökünüz 25. 30 dakika arasında pişirin. Fırından çıkan kekin her yerini çatalla yarak hava boşlukları açın kremanın girmesi için Ve o ayırdığımız kremayı üzerinde gezdirin, ıslak keki damla çikolata veya Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz Arzuya göre küçük kalıplarda da yapılabilir tek kişilik. Diğer kek tarifleri bölümümüze de bakabilirsiniz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.