ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Midye Şeklinde Kıymalı Börek Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642194)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:53 AM

Midye Şeklinde Kıymalı Börek Tarifi
 
Midye Şeklinde Kıymalı Börek nasıl yapılır


Malzemeler

1 su b.su

1 su b.sıvıyağ

1 su b.yoğurt

2 yumurta

tuz

yarım limon suyu

aldığı kadar un

Ara katlar için:

125 gr.margarin

İç harcı için:

1 çay haşlanmış pirinç

250 gr.kavrulmuş kıyma

4 yeşil soğan

1 tutam maydonoz

tuz,karabiber


Midye Şeklinde Kıymalı Börek Yapılışı

İlk olarak hamuru hazırlanır. Bunun için karıştırma kabına önce sıvıyağ, yoğurt , ymurta ve su alınarak çırpma teli ile iyice karıştırılır. Üzerine yarım limon suyu eklendikten sonra alabildiği kadar un ile bir hamur hazırlanır. Hazırlana hamur açıldıktan sonra üzeri eritilmiş margarin ile iyice sıvanır ve rulo yapılarak buz dolabında 2-3 saat bekletilir. Dİğer taraftan iç harça hazırlanır. Bunun için karıştırma kabına kavrulmuş kıyma, haşlanmış pirinç, ince doğranmış yeşil soğan ve maydanoz alınır. Biraz yağ, tuz ve baharat ilave edilerek karıştırlır.

Buz dolabında bekletilen hamur 1 er parmak ara ile kesilerek yan tarafları üste gelecek şekilde konularak çay tabağı büyüklüğünde açılır. Daha sonra içine hazırlanan harç konularak kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp bir süre bekletildikten sonra 180 derecelik fırında pişirilir.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.