![]() |
Zeytinli Açma Tarifi
Zeytinli Açma nasıl yapılır
Zeytinli Açma Tarifi Malzemeler 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı YONCA sıvıyağ 1 tane yumurta 2 çorba kaşığı tozşeker 1 tane yaş maya(42 gr.) 1 küçük kutu zeytin ezmesi Tuz Alırı kadar un 1 paket yumuşamış margarin Çörek otu Zeytinli Açma Tarifi Sütü ve sıvıyağı çukur bir kaba alıp içine yumurta akını,tuzu,şekeri koyup karıştıralım.Mayayı ilave edip eritelim.Ununu koyup kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım.Hamuru 4 bezeye bölelim.Her bir bezeyi tezgahın üzerinde merdaneyle incecik açıp 1/4 margarini sürüp rulo sarıp bir eksen etrafında döndürelim.Bir kaç kere çubuk kırıp katlar gibi hamuru katlayıp tekrar silindir gibi tezgahta yuvarlayalım.Bir karış büyüklüğünde parçalara ayırıp tezgahta elimizle biraz bastırarak açalım.Üstüne 1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi sürüp rulo saralım.Simit şekli verelim.Üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim.Yarım saat kadar dinlendirip ısıtılmış 180C'de pişirelim. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.