![]() |
Horasan Böreği Tarifi
Horasan Böreği Tarifi
Horasan Böreği Tarifi Resimli Resimli Horasan Böreği Tarifi Horasan Böreği nasıl yapılır MALZEMELER : - 3 ad. haşlanmış ortaboy patates - 3 ad. yumurta - 1 fincan sıvıyağ - 1 kibrit kutusu kadar maya - 1 paket margarin - 2 çorba kaşığı haşhaş - Yarım bardak süt - Aldığı kadar un - Bir miktar tuz YAPILIŞI : Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Ilık sütün içinde mayayı eritin. Bütün malzemeleri karıştırarak yumuşak, yağlı bir hamur elde edin. Hamuru üçe bölüp, buzdolabında bir saate yakın mayalandırın (üstünü örterek). Buzdolabından çıkardıktan sonra her parçayı yuvarlak olarak kalınca açın. Sigara böreği yapar gibi üçgenler halinde kesin. Geniş kenara rendelediğiniz patateslerden (iç) koyarak kıvırın. Yağladığınız tepsiye dizerek yarım saat bekletin üzerine haşhaş serpin ve yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.