![]() |
Ay Çöreği Tarifi Oktay Usta
Ay çöreği tarifi oktay usta
Ay Çöreği Nasıl Yapılır Ay çöreği yapılışı resimli ay çöreği oktay usta Resimli Ay Çöreği Tarifi Ay Çöreği Malzemeleri: 4 su b. un yarım p. yaşmaya 1 yumurta 125 gr. margarin 1 su b. süt yarım çay b. su İç harcı için: kek parçaları ceviz kuru üzüm kuru kayısı kuru meyveler Yumuşatmak için: süt Ay Çöreği Tarifi: Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.Üzerien yarım paket yaş maya 1 yumurtanın akını 125 gr.margarin,4 çorba kaşığı toz şeker ve sütü ekleyerek bir kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. İç harcı için bir kapta kek parçalarını küçük parçalara ayırın.Üzerine kuru üzüm,kuru kayısı,ceviz ve kuru meyveler ilave edin .Üzerine süy ilave edin. Hamurdan bezelere ayırın ve merdane ile açın. Hamurun içine iç malzemesini ilave edin. Hamura ay şekli verip fırın tepsisne dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 decelik fırında pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.