ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Şeftalili Tart-Şeftalili Tart Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=641982)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 03:28 AM

Şeftalili Tart-Şeftalili Tart Tarifi
 
Şeftalili Tart-Şeftalili tart tarifi

Şeftalili tart nasıl yapılır

Şeftalili tart oktay usta

Şeftalili tart hamuru
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


MALZEMELER

4.5 veya 5 su bardağı un

250 gr tereyağı

2 yumurta

1/2 paket vanilya

1.5 su bardağı pudra şekeri

1 limon rendesi

Çikolata Sosu İçin:

1 paket çikolata sosu

Yarım litre süt

Süslemek İçin:

4 adet büyük boy şeftali

1,5 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

Üzüm

Jöle için:

1 paket tart jöle

2 yemek kaşığı toz şeker

2,5 çay bardağı su

HAZIRLANIŞI

Unu genişçe bir kaba eleyin. Ortasını açıp bıçakla ince ince kıyılmış margarini ekleyin. Margarin gözden kaybolana kadar yoğurun. Kalan malzemeyi ekleyip, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamur kabını üzerine ıslak bir bez örtüp bir saat bekletin. Hamuru yağlanmış ve unlanmış tart kalıbının tabanını ve kenarlarını kaplayacak şekilde yayın. Hamurun üzerine kabarmaması için kesikler yapın. 175C fırında üzeri kızarana dek pişirin. fırından çıkarıp soğutun.

Çikolata sosu için; 1 paket çikolata sosunu yarım litre süt ile pişirin. Karıştırarak soğutun. Soğuyunca yarısını tartın üzerine dökün.

Süslemek için; 4 büyük boy şeftaliyi 1,5 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Kaynayınca delikli süzgeç ile alıp soğutun. Soğuduktan sonra arada kalan boşluklara üzüm dizin.

Jöle için; 1 paket tart jöleyi 2 yemek kaşığı toz şeker ile karıştırın. Karışımı 2,5 çay bardağı su ile kaynatıp soğutun. Soğuduktan sonra şeftali ve üzümlerin üzerine ortadan başlayarak gezdirin. Çikolata sosun kalan yarısını şeftalilerin üzerine gezdirin. Tartı soğutup servis yapın.

Afiyet olsun











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.