ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Güllaç Nasıl Yapılır Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=641941)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 03:19 AM

Güllaç Nasıl Yapılır Tarifi
 
Güllaç Nasıl Yapılır tarifi

Güllaç tarifi

Güllaç Tarifi Anlatım



Malzemeler

Çok ince açılmış güllaç yufkası (Yufkayı büyük marketlerde bulabilirsiniz, Güllaç yufkası diye satılır)

3 kilo süt

750 gr toz şeker

250 gr rendelenmiş ceviz içi

250 gr hindistan cevizi (isteğe bağlı süsleme için)

100 gr çekilmiş antep fıstık içi (isteğe bağlı süsleme için)

nar taneleri (isteğe bağlı süsleme için)

Hazırlanışı


İlk olarak, süt iyice kaynatılır ve şeker koyularak iyice karıştırılır Süt el yakacak hale gelince güllaç yufkaları genişliğinde bir tepside serme işlemine başlanır Yufkalar tepsiye tek tek serilerek araları bol sütle beslenir 3-4 yaprak yufka attıktan sonra hindistan cevizi, çekilmiş fıstık içi üzerine bolca serpilir Üzerine tekrar bol süt yedirilen 3-4 yufka serilir Süsleme yapılarak servise hazırlanır


Ayrıca, güllacınızın ince olmasını isterseniz daha geniş bir tepsi kullanabilirsiniz Yaprakların arasına da nar veya ceviz koyarsanız güllacınız koyu renkli olacaktır











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.