ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Sonbahar Tatlısı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=641924)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 03:21 AM

Sonbahar Tatlısı Tarifi
 
Sonbahar Tatlısı Tarifi


1/2 su bardağından biraz fazla süt

100 gr (1/2 su bardağından biraz az) şeker

150 gr (3 yaprak) jelatin (2 çorba kaşığı suda eritilmiş)

50 gr sütsüz (bitter) çikolata (eritilmiş)

150 gr kestane püresi

250 gr (1 su bardağı) krema

125 gr kestane şekeri (irice kesilmiş)


Süslemesi:


60 gr çikolata (rendelenmiş)


1 litrelik (5 su bardağı su alan) bir kek kalıbına yuvarlak yağlı kağıt döşeyip, bir kenara bırakınız

Orta boy bir tencerede şekeri ve sütü karıştırınız Jelatin karışımını karıştırarak ekleyip, tencereyi ağır ateşe oturtunuz Şeker ve jelatin eriyene kadar yavaşça karıştırarak pişiriniz Eritilmiş çikolatayı ve kestane püresini ekleyip, bütün malzeme karışına kadar karıştırınız

Tencereyi ateşten alıp, orta boy bir kaseye boşaltınız Kaseyi buzdolabına koyup, yarım saat ya da karışım jöle haline gelinceye kadar bekletiniz Başka bir kasede kremayı yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla kabartınız (ama çok fazla kabarmamasma dikkat ediniz) Kremanın yarısını, jelatinli karışıma hızla vurarak ekleyiniz Kalan kremayı ve kesilmiş kestane şekerlerini katınız

Karışımı yağlı kağıt döşediğiniz kek kalıbına kaşıkla döşeyiniz Üstünü yağlı kağıtla örtüp, en az 6 saat buzdolabında bekletiniz

Tatlıyı servis edeceğiniz zaman üstteki yağlı kağıdı çıkarınız, kek kalıbında çepeçevre bıçağınızı geçiriniz Bir servis tabağını kek kalıbının üstüne ters olarak yerleştiriniz İkisini birden ters yüz edip, sertçe sallayınız (Tatlı kolaylıkla servis tabağına kayacaktır)

Tatlınızı rendelenmiş çikolatayla süsleyip, servis ediniz


alıntı











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.