![]() |
Portakal Soslu Ayva Tatlısı Tarifi
Portakal Soslu Ayva Tatlısı
Portakal Soslu Ayva Tatlısı Tarifi Malzemeler 1 kg ayva 2.5 su bardağı şeker 3 karanfil, 1 limon 300 gr kaymak, 4 elma 1 su bardağı su portakal sos için 1.5 su bardağı portakal suyu 4 çorba kaşığı şeker 1 karanfil 1 çay kaşığı nişasta Hazırlanışı Ayvaların kabuklarını soyup ikiye bölün ve içini temizleyin. Ayva çekirdeklerini bir kenara ayırın. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Ayvaları tepsiye dizip içlerine elma rendesi doldurun. Ayırdığınız ayva çekirdeklerini tepsinin içine atın. Karanfil, şeker ve su ilave edip orta ateşte biraz kaynatın. Daha sonra fırına yerleştirip pişirin. Soğumaya bırakın. Portakal sosunu hazırlamak için karanfil, portakal suyu ve şekeri kaynatın. Kaynadıktan sonra nişasta ilave edip ateşten alın ve çırpma teli ile karıştırın. Servis tabağına portakal sosunu gezdirin. Soğuttuğunuz ayva tatlısını sosun üzerine yerleştirip üzerine kaymak ilave ederek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.