![]() |
Babo 'ya Mehtup:)
>Babo nasısan, eyimisen?
> >Gene Fatihayı gaptın, keyfin yerinde. > >Oraları bilmem amma... > >Buraları bura olmaktan çıkmış. > >Mezarıydan galksan, gafayı yersen. > >Öldürüye sevinirsen... > >Sıra geceleri bitti artık. > >şindi Bitliste beş minare de yok. > >Hasangalasında caketim de galmamış. > >Hem Urfa dağlarında ceylanlar da gezmiy. > >Herkes: şak-şuka, şaka da - şuka söylüy... > >Ne mırranın, ne de gayfenin dadı galdı, > >Gayfenin nestlisi > >çıkmış, südü de içinde. > >Gaçak çay da hepden gaçak olmuş, > >Sallama içiyler... > >Ahhh.. şu gavur icadı televizyon yokmu? > >Tam üç tene eve aldım,gene de acans dinliyemiyem. > >Gumasının yüzünden gocasından ayrılan böyük gız, > >Yaseminin penceresinden bakmazsa göremiymiş. > >Öbür oğlan Gurtlar Vadisi. > >Hele o güççüğü yokmu ? Sen görmedin. > >Saçını hep Amerikan kesdiren, > >Gözü , gulağı oynuy namıssızın. > >Acun Firarda diy, başka bişey demiy > >Turizm dersine eyi geliymiş. > >Valla yalan, > >Mahsadı çıbıldak garılara baha... > >Torunun şehmuzla iftihar etmelisen, > >Aletirik Mehendisi çıktı. > >iş bulamadı, galdırım mehendisiyem diy. > >Galdırım da yok ya, çamırlarda debeleniy, duruy... > >Babo bi de telefon çıkmış, minnacık. > >şalvarın cebine on tene siğar. > >Tele-fon amba teli,meli yok. > >Eyi bişey de çok yalan söylüy. > >Ben Siloyu tarlada görüyem, > >Aradığın gişiye ulaşılmıy diy. > >Ancaaa foturaf çekiy... > >Bu cümma rühuya hatim indirecektik; > >Mevlüt Hoca nazlanıy,boğazı ağrıymış. > >Yoh gendini üçaylara hazırlıymış... > >Eve iki tene CD göndermiş, > >Bunuyla gıyrık hatim iner demiş. > >Eh..Sen de bunuyla idare edersiy. > >Dünya işleri bitmiy. > >şindi bana müsade; > >Aşağı kepir tarlaya gidiyim. > >Golf oynuyacağım da... .:-) |
Torunun şehmuzla iftihar etmelisen,
Aletirik Mehendisi çıktı. Çok güzel ya şiveleriyle ayrı bir güzel yurdum insanı:) |