ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Lebeniye Çorbası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=63429)

Şengül Şirin 01-30-2009 02:23 PM

Lebeniye Çorbası
 
Malzemeler
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 6 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
Köftesi için
  • 200 gr kıyma
  • Tuz, karabiber
Üzeri için
  • 30 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
Kıymaya tuz ve karabiber ekleyip yoğuruyoruz, fındık büyüklüğünde köfteler hazırlıyoruz. Pirinci tencereye alıp suyu ekliyoruz ve orta ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Pirinçler pişince nohutlarıda ekliyoruz.
Terbiyesi için, yoğurt, yumurta ve unu bir kasede çırpıyoruz. Pirinç suyundan da ilave ederek inceltiyoruz ve tencereye yoğurtlu karışımı yavaş yavaş döküyoruz.
Diğer tarafta köfteleri, az yağda kızartarak çorbamıza ekliyoruz.
Tereyağını eritip, kuru nane ekliyoruz ve çorbanın üzerine dökerek sıcak sıcak servis ediyoruz.
Afiyet olsun.

Şengül Şirin 04-25-2010 05:06 PM

Cevap : Lebeniye Çorbası
 
Lebeniye Çorbası
6 kişilik


Malzeme:
1 su bardağı nohut
500 gram süzme yoğurt
2 yumurtanın sarısı
5 çorba kaşığı un
2 çay bardağı pilavlık pirinç
100 gram tere yağ
1,5 tatlı kaşığı kuru nane
9-10 su bardağı su

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1272204353
Tarifi
Nohudu bir gece öncesinden suda bekletin. Ertesi günü bol suyla yıkayıp süzün ve geniş bir tencereye alın. Parça etleri ekleyin. Su ve 1 çay kaşığı kadar tuz ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynama süresince üzerinde biriken köpükleri delikli bir süzgeç yardımıyla alın. Orta ateşte nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Bol suyla yıkanıp süzülmüş pirinci ekleyin. Pirinçler yumuşayınca ocaktan alın. Derin bir cam kasenin içinde süzme yoğurt, un ve yumurtaları çırpma teliyle iyice çırpın. Kaynamakta olan çorbanın suyundan birkaç kaşık alıp yoğurtlu karışıma ilave ederek ılıştırın. Bu karışım ile etli karışımı birleştirin. Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Tere yağ’ı iyice kızdırıp kuru naneyi kavurun. Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın. Naneli tere yağ’ı üzerine döküp hemen servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.