![]() |
Gavurdag Salatasi
Gavurdag Salatasi
http://www.selincaglayan.com/images/rbayram/salata.jpg Malzemeler - 5 adet iri domates (kabukları soyulup tavla zarı büyüklüğünde doğranmış) - 4 adet iri salatalık (aynı şekilde) - 1 demet taze soğan (ince ince kıyılmış) - 1 orta boy kuru soğan (ince kıyılıp tuzla ovulmuş) - 1'er demet maydonoz ve dereotu (ince kıyılmış) - Kuru ya da taze nane (tazeyse ince kıyılmış) - 5-6 adet tatlı sivri biber (ince doğranmış) - Birkaç marul yaprağı (süslemek için) - 2 limonun suyu - 1 çay bardağı sızma zeytinyağı - 1 çay bardağı nar ekşisi - Tuz Yapılışı - Bu salatanın özelliği tüm malzemelerin minik minik doğranmış olması, bu yüzden gerçekten minik doğrayın herşeyi. - Tüm malzemeleri karıştırıp biraz elinizle mıncıklayın, tabii ki çok ezmeyin. Böylece tatları bibirine karışacak, hem de çok güzel bir kıvama gelecek. - Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine dökerek salatayı karıştırın. - Servis tabağına marul yapraklarını döşeyin, üzerine salatayı dökün, en üstüne nar ekşisini gezdirin. Bu salata bol nar ekşili olunca tadına doyamazsınız. - Bir de derin ve çok büyük olmayan bir kapta sevis yapın ki, gerçekten bir dağ oluşsun, adına yakışsın yani :) Üzerine kuru nane serpebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.