ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Salata & Meze (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=689)
-   -   Gavurdag Salatasi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=63424)

Şengül Şirin 01-30-2009 02:03 PM

Gavurdag Salatasi
 
Gavurdag Salatasi

http://www.selincaglayan.com/images/rbayram/salata.jpg
Malzemeler

- 5 adet iri domates (kabukları soyulup tavla zarı büyüklüğünde doğranmış)
- 4 adet iri salatalık (aynı şekilde)
- 1 demet taze soğan (ince ince kıyılmış)
- 1 orta boy kuru soğan (ince kıyılıp tuzla ovulmuş)
- 1'er demet maydonoz ve dereotu (ince kıyılmış)
- Kuru ya da taze nane (tazeyse ince kıyılmış)
- 5-6 adet tatlı sivri biber (ince doğranmış)
- Birkaç marul yaprağı (süslemek için)
- 2 limonun suyu
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 1 çay bardağı nar ekşisi
- Tuz

Yapılışı

- Bu salatanın özelliği tüm malzemelerin minik minik doğranmış olması, bu yüzden gerçekten minik doğrayın herşeyi.
- Tüm malzemeleri karıştırıp biraz elinizle mıncıklayın, tabii ki çok ezmeyin. Böylece tatları bibirine karışacak, hem de çok güzel bir kıvama gelecek.
- Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine dökerek salatayı karıştırın.
- Servis tabağına marul yapraklarını döşeyin, üzerine salatayı dökün, en üstüne nar ekşisini gezdirin. Bu salata bol nar ekşili olunca tadına doyamazsınız.
- Bir de derin ve çok büyük olmayan bir kapta sevis yapın ki, gerçekten bir dağ oluşsun, adına yakışsın yani :) Üzerine kuru nane serpebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.