![]() |
Gözlerimizi Kapatıyoruz, Geçmişi Görebilmek Umuduyla...
http://img.blogcu.com/uploads/mesale...82_khjhjgg.jpg
Yukarıdaki resme iyi bakın, bakalım neler göreceksiniz? - Yaşlı bir adam elleriyle gözlerini kapatmış. - Adını tam koyamadığımız nedenlerden ötürü üzülen yaşlı amca, üzüntüsünü belli etmemek için gözlerini kapatmış. - İçinde bulunduğu hayatın çirkinliklerinden usanan yaşlı amca, bunları daha fazla görmemek için gözlerine elleriyle perde çekmiş. - İnsanların şimdi içine düştüğü çıkar hesaplarından utanan yaşlı amca, geçmişindeki güzellikleri tekrar anmak için yıllanmış elleriyle gözlerini gizlemiş. Saydığım olasılıkları daha çok artırabiliriz ama ben burada kesmek ve bir iki şey daha söylemek istiyorum. Söyler misiniz bana ( yaşınız kaç olursa olsun) hanginiz çoğu zaman geçmişe özlem duymuyorsunuz? Eminim ki, büyük çoğunluğunuz “duymaz olur muyuz hiç” diyorsunuzdur. Gerçekten de her geçen gün insanlığımızdan bir takım güzel özellikleri daha satılığa çıkarıyoruz. Yok pahasına bu güzel nimetleri gönlümüzden uzaklaştırıyoruz. Peki, yerlerini neyle dolduruyoruz? Yerlerini de bencillikle, para hırsıyla, güzellik sevdasıyla, beğenilmeme korkusuyla, kıskançlık duygusuyla, üstün olma beklentisiyle vb. gibi insanlık dışı duygu ve davranışlarla dolduruyoruz. Peki, şimdi bu resimdeki yaşlı amca yüzünü elleriyle kapatmakta haklı değil mi? Geçmişi ile şimdi içinde bulunduğu durum arasındaki farkı şöyle bir düşünürsek, hak vermez miyiz bu amcaya? Veririz değil mi? Çünkü hepimiz çok iyi biliyoruz ki, maalesef göz göre göre bizi biz yapan değerlerden u-zak-la-şı-yo-ruz. Peki, ne yapabiliriz? Bir iki kişi, bu kadar güçlüğün üstesinden gelebilir mi? Bir bizim istememizle böyle çirkinlikler son bulabilir mi? … ???...???...??? Cevap: Hiç denediniz mi ve gerçekten de güzelliklerin yerine gelmesi için küçük de olsa bir çaba sarf ettiniz mi? Ya da siz diğerlerinden farklı olsanız, ne kaybedersiniz? a |
Cevap : Gözlerimizi Kapatıyoruz, Geçmişi Görebilmek Umuduyla...
güzel paylaşım saolasın
|