ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Dünya (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=404)
-   -   Rüya Gerçek Oldu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=62978)

Şengül Şirin 01-21-2009 11:50 AM

Rüya Gerçek Oldu
 
Rüya gerçek oldu

Martin Luther King'in siyahların beyazlarla eşitliğini istediği 'Bir Rüyam Var' konuşmasından 46 yıl sonra Barack Obama ABD'nin 44. Başkanı olarak yemin etti. Ülkenin ilk siyahi başkanı olan Obama, Müslümanlara yeni bir başlangıç yapma sözü verdihttp://www.aksam.com.tr/images/2009/01/21/obama.jpg
ABD'yi 8 yıl boyunca yöneten George Bush'un dün görevi devrettiği siyahi lider Barack Obama ABD'nin. 44. Başkanı olarak yemin etti. 2 milyon kişinin şahitliğinde, 'ABD başkanı olarak görevimi, sadakatle yerine getireceğime ve elimden geldiği ölçüde ABD anayasasını muhafaza edeceğime, koruyacağıma ve savunacağıma and içerim. Tanrım bana yardım etsin' diyerek yemin eden Obama, ülkenin ilk siyah başkanı olarak ABD tarihine geçti.

Barack Obama tüm dünyanın merakla beklediği konuşmasında şunları söyledi:
'Sevgili vatandaşlarım bugün karşınızda burada büyük bir alçakgönünüllülükle duruyorum. Topraklarımızda olan inançlarımız güçlenerek devam etmeli. Savaş zamanında birleşmeyi tercih ettik. Yolculuğumuz hiçbir zaman kolay olmadı. Zayıflar bu yolculukta elendi. Risk alanlar beklentilerini gerçekleştirenler gücün sahibi oldu. Bizler için okyanusları geçerek yeni bir hayat için yanlarına bir iki kıyafet alanlar bizi bu duruma getirdi ve onlardan aldığımız bayrağı daha ileriye taşıyacağız. Kadınlar ve erkekler elleri kanayıncaya kadar çalıştılar ki biz daha iyi şartlarda büyüyelim diye. Bugünden itibaren ayağa kalkmalı ve ABD'yi yeniden yapılandırmanın çalışmasını yapmak zorundayız.

Her şey değişti
Şu gün dünyanın en büyük başkentlerinden en küçük köylerine kadar bizi izleyen herkes bizim dostumuz kardeşimizdir. Teröristlere, bizi yenemeyecek kıramayacaksınız, sizi yeneceğiz diye seslenmek istiyorum. Bizim her nesilden, her dinden, her ırktan vatandaşımız var. Ayrımcılığın kalktığı bir çağ yakalamak istiyoruz. Müslümanlar ile yeni bir başlangıç yapmak istiyoruz. Yumruğunuzu açıp bize el uzatmaya başlattığınız zaman sizlerle çalışacağız. Bizim sınırlarımız dışındaki vatandaşlar acı çekerken biz rahat yaşayamayız. Yeni bir çağ ve yeni bir rol var önümüzde. 60 Yıl önce benim gibiler restoranlara giremiyordu ama bu şu anda bu anın bittiğinin göstergesidir. Biz bu yolculuğun bitmesine hiçbir zaman izin vermeyeceğiz. Her zaman ufka doğru ilerleyeceğiz. Teşekkürler. '

Heyecan şaşırttı
Obama, ABD'nin eski başkanlarından Lincoln'un yemin ederken el bastığı ve 1861'den beri kullanılmayan İncil'e el bastı. Yemine 'Ben Barack Hüseyin Obama' diye başlayan Obama ilk cümleyi tekrar ederken şaşırınca Yargıç cümleyi tekrarladı.

Altın sarısı giysi Kübalı modacıdan
First Lady Michelle Obama, yemin gününde Küba doğumlu Amerikalı 'avargard'' desinatör Isabel Toledo'nun mantosunu ve altın gibi parıldayan elbisesini giydi. Barack Obama bu tarihi günde kırmızı kravatı tercih etti. ABD'nin yeni başbayanı Michelle Obama, modacılar Narciso Rodriguez, 'Zero Maria Cornejo'' ve Chicago'lu Maria Pinto'yu tercihiyle biliniyor.

Saat saat yemin günü

05.30 Obama Gizli Servis tarafından uyandırıldı. 20 dakika spor yaptı, gazete okudu.

06.30 Beyaz Saray Genel Sekreteri Raul Emmanuel ile buluştu.

07.30 Aile kahvaltı ve dua etmek için buluştu.

08.30 Obama, Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Hillary Clinton'ı çağırdı.

10.00 - Obama ve Biden'lar Beyaz Saray'a gitti,

10.45 - George ve Laura Bush, konuklarına kahve ikram etti, anahtarı
teslim etti

11.00 Topluca Kongre'ye gidildi

11.15 - Obama ailesi sahneye çıkarken Senatör Dianne Feinstein tarafından Aretha Franklin konseri ile karşılandı.

11.40 - Joe Biden yemin ederek Başkan Yardımcısı oldu.

12.00: Barack Obama, ABD Yüksek Mahkemesi Başhakimi John G.Roberts'ın yönetiminde başkanlık yeminini etti. İçinde ABD ordusunun nükleer saldırı şifrelerinin bulunduğu 'nuclear footbal' isimli metal valizi teslim aldı.

12.05 - Obama yemin etti

14.30 - Obama ailesi Kongre Binası'ndan ayrılarak Beyaz Saray'a geri döndü.

16.00 - Obama ailesi Beyaz Saray'a girdi.

17.30 - Obama Oval Ofis'te ilk kabine toplantısını gerçekleştirdi.

18.00 - Obama ailesi akşam yemeklerini yedi.

18.30 - Barack ve Michelle Obama, Washington Convention Center'da düzenlenen baloya katılarak ilk danslarını yaptı.

19.30 - Obama çifti Convention Center'ın başka bir kısmında düzenlenen ve Illinois eyaleti tarafından düzenlenen baloya katıldı.

20.00 - Obama çifti, National Building Museum'daki baloya katıldı.

22.00 - Yeni Başkan Beyaz Saray'a döndü. (TSİ için 7 saat eklenecek)

Yıldızlar akın etti

l Töreni Hollywood'un ünlü yıldızları izledi. Tören alanına ilk gelen yıldız Denzel Washington oldu. 3 saat önce gelen Denzel Washington'ı, Dustin Hoffman, Oprah Winfrey, Steven Spielberg, P-Diddy, Samuel L Jackson, Muhammad Ali, Magic Johnson izledi.

l Eşya taşırken sırtını inciten ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, yemin törenine tekerlekli sandalyede katıldı. Cheney'nin, yeni evine taşınmaya yardım ederken sırtındaki kasları incittiği belirtildi.

l Barack ve Michelle Obama 10 kadar baloya katıldı. Çift, Beyonce'un Etta James'in soul klasiği 'At Last' - isimli parçasıyla ilk danslarını yaptı. Beyonce'un eşi Jay-Z, 'Neighbourhood Balosu'nda' performans sergiledi. Obama sıkı bir Jay-Z hayranı. Gecede Mary J Blige, Mariah Carey, Stevie Wonder, Alicia Keys ve Shakira sahne aldı. Oprah Winfrey de bu baloda boy gösterdi. Jamie Foxx, Sharon Stone, Steven Spielberg gibi isimler gecede yer aldı.

- 6'lık soğuya aldırmadılar
- Kölelikten ve ikinci sınıf vatandaş ayrımından ötürü nesiller boyu acı çeken Afrika kökenli Amerikalıların rüyalarını gerçekleştiren ve umutlarını besleyen Obama'nın yemin törenini izlemek isteyenler sabahın erken saatlerinden itibaren başkentte akın etti. 'Obama-mani'ye kapılan milyonlar töreni izlemek için, Kongre binası ile Washington Anıtı arasındaki Ulusal Park'ta (National Hall) toplandı. Hava sıcaklığı -6 olmasına rağmen törenin yapıldığı alana 2 milyon kişi toplandı. J. F. Kennedy'nin öldürülmesinden hemen sonra Beyaz Saray'a çıkan Lyndon Johnson’ın yemin töreniydi. Törene yaklaşık 1.2 milyon kişi katılmıştı.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.