ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Güncel Haber Merkezi (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=389)
-   -   Bolu Tüneli'nde Heyecanlı Bekleyiş (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=6289)

rebellious23 01-23-2007 07:10 PM

Bolu Tüneli'nde Heyecanlı Bekleyiş
 
Bolu Tüneli'nde heyecanlı bekleyiş

İstanbul-Ankara arasındaki ulaşımı kolaylaştıracak Bolu Dağı Tüneli’nde sona gelindi. İtalya Başbakanı Prodi ile Başbakan Erdoğan birlikte yapacak.


http://img147.imageshack.us/img147/4819/511905bo.jpg


İtalyan Astaldi firmasının yaptığı ve yaklaşık 1 milyar dolara mal olan tünelin yapımı 13 yıldır sürüyor. Tünelin İstanbul-Ankara yönünün açılışı ile Türkiye’nin karayolu ağının ana arteri durumunda bulunan Edirne-İstanbul-Ankara hattında güvenli trafik akışı sağlanmış olacak.

Ankara-İstanbul yönünün ne zaman açılacağı ise henüz belirlenmedi. İtalya Başbakanı Romano Prodi açılış için dün Türkiye'ye geldi
Prodi, tünel açılışının ardından da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte İstanbul’a geçerek işadamlarıyla bir araya gelecek.
ERDOĞAN VE PRODİ BOLU'DA
Adem Kadam bildiriyor - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İtalya Başbakanı Romano Prodi, helikopterle saat 10.10'da Bolu'ya geldi. Başbakan Erdoğan ile birlikte Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da Bolu'ya ulaştı.
Erdoğan'ı taşıyan helikopter, Bolu Dağı Tüneli'nin açılışının yapılacağı Elmalık Geçidi üzerindeki karayoluna iniş yaptı. Erdoğan, İtalya Başbakanı Prodi ile birlikte Bolu Dağı Tüneli'nin açılışını yapacak.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.