ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Çölyak Hastalarına Özel Pasta (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=61971)

Şengül Şirin 12-31-2008 11:55 AM

Çölyak Hastalarına Özel Pasta
 
http://www.bugun.com.tr/images/box_center_left.png Çölyak hastalarına özel pasta
Artık çölyak hastaları da pasta yiyebilecek. Özsüt, çölyak hastaları için glutensiz pasta üretti.

http://www.bugun.com.tr/images/haber...49644_psta.jpg


Özsüt tarafından yoğun Ar-Ge çalışmaları sonucunda buğday unu yerine glutensiz un kullanılarak üretilen Karaorman pastaları, sipariş üzerine hazırlanıyor. Özsüt, glutensiz pasta üretimindeki çalışmalarından dolayı Ankara Çölyak Derneği'nden teşekkür plaketi aldı.

MUZLU, KROKANLI

Karaorman pastasının muz, vişne, krokan ve frambuaz çeşitlerini çölyak hastaları için özel olarak üreten Özsüt, bu lezzetlerde buğday unu yerine glutensiz un kullanıyor. Gluten içermeyen pastalar, 2 gün önceden sipariş verilerek Özsüt şubelerinden temin edilebiliyor.

75 KİŞİDEN BİRİ ÇÖLYAKLI

Türkiye'de her 75 kişiden birinde görülen çölyak hastalığı, ince bağırsak alerjisi olma özelliği taşıyor. Tek tedavi yöntemi gluten içermeyen gıdaları tüketmek. Buğday, arpa, yulaf, çavdar gibi tahıllarda bulunan glutene karşı alerjisi olan çölyak hastalarının bu ürünlerin kullandığı pasta, makarna, bisküvi, börek ve ekmek gibi gıdalardan hayatları boyunca uzak durmaları gerekiyor. Mısır unu, pirinç unu, soya unu ve patates unu gibi maddelerin kullanıldığı gıdalar ise gluten içermediği için çölyak hastaları tarafından güvenle tüketilebiliyor.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.