ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Polemik (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=405)
-   -   Kuran’a Kurşun Haberini Yazdı ABD Düşmanı Oldu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=61467)

Şengül Şirin 12-22-2008 01:39 PM

Kuran’a Kurşun Haberini Yazdı ABD Düşmanı Oldu
 
Kuran’a kurşun haberini yazdı ABD düşmanı oldu ABD Başkanı George Bush’un kafasına fırlattığı ayakkabılar ile gündemi değiştiren Iraklı gazeteci Muntazar El Zeydi’nin, mayıs ayında Amerikan askerlerinin Kuran’ı hedef tahtası yapıp ateş ettiği haberini ilk duyuran gazeteci olduğu ortaya çıktı. İngiliz Sunday Times gazetesinin haberine göre, 28 yaşındaki Iraklı gazeteci Kuran’a yönelik saldırı haberini yaptıktan sonra Amerikalılara karşı büyük öfke duymaya başlamış. “Ayakkabı İntifadası”nı başlatan ve bir gecede Arap dünyasının kahramanı haline gelen El Bağdadiye Televizyonu muhabiri El Zeydi’nin Rıdvaniye’deki Kuran’a saldırı haberinin ardından başta Irak olmak üzere pek çok İslam ülkesinde ABD karşıtı gösteriler patlak vermişti. El Zeydi’nin ağabeyi Uday, Sunday Times’a yaptığı açıklamada kardeşinin ABD’li keskin nişancının gerçekleştirdiği çirkin saldırı sonrasında ABD’lilere kin duymaya başladığını ve radikal bir tavır almaya başladığını açıkladı.



2006’da 14 yaşındaki Iraklı bir kızın 5 ABD askerinin tecavüzünün ardından ailesiyle öldürülmesinin de El Zeydi’yi Amerikan düşmanı haline getirdiğini belirten Uday, savaşın ve işgalin, kardeşinin psikolojisini bozduğunu, kanalda çalıştığı 3 yıl boyunca da intihar saldırıları ve mezhep çatışmaları sırasında korkunç olaylara tanıklık ettiğini belirtti. Uday El Zeydi, tüm bunların kardeşini Bush’a yönelik saldırıya ittiğini açıkladı.

Zeydi’nin ortaya çıkardığı Kuran’a saldırı haberinin ardından Irak’taki ABD’li komutanlar Müslümanlardan özür dilemiş ancak bu özür halkı sakinleştirmeye yetmemişti.

su perisi 12-22-2008 02:53 PM

Cevap : Kuran’a Kurşun Haberini Yazdı ABD Düşmanı Oldu
 
Ayakkabı fırlatması az olmuş valla.....Elleriniz e sağlık sevgili Şengül...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.