![]() |
Okuyun Çok Etkileyici
> Bu olay, Marmara Universitesi Ingiliz Dili ve
>Edebiyatı >Bolumu'nu 1993 yilinda bitiren Dilek isimli bir kizin basindan >gecmis. >(Boyle anlatiliyor, soyadi yok) Dilek bir gun okuldan cikmis, >durakta >minibus bekliyomus. Yalniz korkunc yagmur yagiyormus bu arada. >kizin onune >bir araba yanasmis. Iyi giyimli, temiz yuzlu bir genc,"Yanlis >anlamayin n >olur. Ben de yakin zamana kadar ogrenciydim. Islanmayin, >gelin ben sizi >uygun bi yere kadar birakayim" demis.Dilek, basta biraz >tereddut etmis ama >cocugun iyi niyetine inanmis ve arabaya binmis.Yolda sohbet >filan etmisler >Hoslanmislar birbirlerinden.Cocuk, lutfen izin verin sizi >evinize >birakayim. Bakin yagmur da iyice hizlandi" demis, Dilek kabul >etmis tabii > Sohbet iyice koyulasmis.... > Kizin evine gelmisler, bu arada telefon degis >tokusu >yapmayi da ihmal etmemisler.Dilek cok etkilenmis cocuktan. O >hafta her >telefon caldiginda yuregi hop etmis, "Ay benimki mi ariyor?" >diye telefona >kosmus. Ama arayan olmamis maalesef. Dilek yuzunu kizartip >cocugu aramaya >karar vermis, "Belki numarami kaybetmistir, n'olucak ki ben >arasam" >deyip kandirmis kendini. Telefonu aglamakli bi kadin sesi >acmis. Meger >teyze, bizim cocugun annesiymis ve hickira hickira, oglunun >geçen hafta >perşembe gecesi trafik kazasinda öldüğünü soylemis. >Anlattiklarindan Dilek >anlamis ki, cocuk onu biraktiktan 5 dakika sonra yapmis >kazayi. "Keske >eve birakmasaydi. Benim bunun sorumlusu" diyerek hemen >kendini suclamaya >baslamis. Sucluluk duygusundan kurtulmak icin teyzeden adresi >almis, "En >azindan bassagligina gideyim bari" diye dusunmus. > Ziyaret aglamakli ve de yasli gecmis.Ayrilma >vakti >geldiginde iyice havaya giren kiz, "Bana oglunuzdan bi hatira >verir >misiniz? Onu gercekten cok sevmistim" demis. Bunun uzerine anne >iceriye >gitmis, dondugunde elinde cocugun kaza gunu uzerinde olan >gomlek varmis. >ustelik de hala kanlar icindeymis gomlek.Dilek cok kotu >olmus, gomlegin >niye saklandigi ! ve niye ona verildigi anlamsizligina ragmen >yine de >kadini kiramayip almis kanli gomlegi. Ama eve gelir gelmez ilk >isi gomlegi >yikayip utulemek olmus.Butun gece gomlege baka baka, >aglamis.Surekli de, >Onu ben oldurdum, onu ben oldurdum" diye tekrar ediyomus >kendi kendine >Artik aglamaktan bitap dustugunde gomlegi yastiginin altina >koymus ve >yatmis. > Sabah uyandiginda kendini daha iyi >hissediyomus. Ama >yastigi kaldirdiginda bir de gormus ki gomlek yine kanlar >icinde. >Inanamamis bu duruma. "Herhalde dun o kafayla iyi >yikayamadim" diyerek >yeniden yikamis gomlegi.Ama ertesi sabah da hic bi degisiklik >yokmus >gomlekte, yine kanlar icindeymis. Bunun uzerine Dilek >girdigi ruhsal >cokuntunun de etkisiyle bir hocaya gitmeye karar vermis.Cunku >basina gelen >olayi mantiksal olarak bir turlu aciklayamiyormus. > Cevresinden edindigi bilgiyle degerli bir insan >olan Riza >hocayi bulup olayi basindan sonuna anlatmis. Riza hoca uzun >uzun dualar >okuduktan sonra Dilek' e gomlegi neyle yikadigini sormus. >Dilek de tam >iki kez deterjanla yikadigini, ilk basta gomlegin >temizlendigini fakat >sabah tekrar kanlar icinde oldugunu aglayarak anlatmis.Bunu >duyan Riza >hocanin gozleri faltasi gibi acilmis ve ellerini Dilegin >kafasina >dokundurarak sorunun cozumunu soylemis: > "A benim salak kizim, hic normal deterjanla kan lekesi çıkar >mi? > > > Hem renkli hem de renksiz camasirlarinda ARİEL >kullanmalisin!" > hehehehehe... > > > nasil??? > > > sinirrr oldunuz degil mi? > > > BEN DE OLMUSTUM . |
:)))) güzelll
|
:))gerçekten sinir bozucuu ama super ya çok güzel bityo aslında böle hazin bi hikaye
|
ay bu hikayeyi biz taa ilkokulda anlatırdık yaaa
|
biliyodum
emeğina sağlık... |
ya pulu nerden buluyon boyle seylerı allah ii ligini versın
|