![]() |
Ender Saraç Örnek Ramazan Menüsü
Dr. Ender Saraç’tan ramazanda sağlıklı beslenmek için örnek ramazan menüsü : İFTAR: 1 zeytin ya da 1 hurma ile oruç bozulacak, sonra 1 bardak ılık, yarım tatlı kaşığı ballı – az limonlu su içilecek. Ardından 1 kâse sebze çorbası az sıvı yağlı (domates, posalı mercimek, tarhana) 3–4 dakika ara verilecek, sonra bol beyaz protein (tavuk, balık, hindi, light yoğurt, taze az yağlı peynir, 3 yumurta beyazı ve 1 sarısı ile yapılmış – maydanozlu, lorlu omlet) gibi… 10 günde bir yağsız kırmızı et yenilebilir. Bol yeşil salata (domates, patates, havuç yok ) ya da Sebze kavurma (şekersiz sebzeler ) ARA: 2-3 saat bekledikten sonra 2-3 parmak taze dil peyniri 1 yeşil elma (kabuklu) , 1 kivi , 3–4 adet ceviz içi ya da 10-11 adet fındık SAHUR: 5–6 kaşık soyalı müsli 1 bardak ılık light süt , 2 tatlı kaşığı keten tohumu Ardından 1 adet yeşil elma (kabuklu) * Haftada 1 iftar serbest * Haftada 1 ara öğünde cevizli güllaç * Haftada 1sahur birinde; ıspanaklı ya da pırasalı börek, birini de hafif kahvaltı ya da taze kaşarlı kepekli ekmeğe ya da çavdar ekmeğine tost , yeşil elma Arada bol sıcak su içmeyi unutmayın !.. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.