![]() |
Polyanna'nın Sırları
Evimi bir parti sonrası temizlemek için saatlerce uğraşıyorsam; bir çok arkadaşım var demektir. Faturalarımı ödeyebiliyorsam; bir işim var demektir. Pantolonum biraz sıkıyorsa; aç kalmıyorum demektir. Gölgem beni izliyorsa; güneş ışığını görüyorum demektir. Otobüsten indiğim yerden işyerime yolu çok uzun buluyorsam; yürüyebiliyorum demektir. Hükümet hakkında eleştiri yapabiliyor ve bu eleştirileri başkalarından da duyabiliyorsam; konuşma özgürlüğümüz var demektir. Otobüs beklerken yanımdaki adam anahtarıyla oynuyor ve ben bu sesten rahatsız oluyorsam; duyuyorum demektir. Camları silmem çatıyı onarmam gerekiyorsa; bir evim var demektir. Doğal gaz faturam yüklü geliyorsa; ısınıyorum demektir. Yığınla yıkanacak ve ütülenecek çamaşırlarım varsa; yığınla giyeceğim var demektir. Çalar saatim sabahın köründe çalıyorsa; yaşıyorum demektir. Akşamları kendimi yorgun hissediyorsan ve bacaklarım ağrıyorsa; o gün üretici olmuşum demektir. Ve tüm bunların farkına varabiliyorsam ; MUTLUYUM DEMEKTİR. |