![]() |
Safra Söktürmeye Yardımcı Olan Bitkiler
Safra Söktürmeye Yardımcı Olan Bitkiler KARLSPAT TUZU (SUN'İ): Sabahları aç karna 1 bardak suda 1 vay kaşığı eritilip içilir. LAVANTA ÇİÇEĞİ: 1 bardak kaynar suya. 8-10 gr çiçek konur. 10 dk bekletilir. günde 3-4 bar-ı l.ık içilir. KOYUN OTU: 1 bardak kaynar suya. 2 kaşık bitki konur. soğu yunca süzülür. 1 günde tüketilir. HUŞ AĞACI YAPRAĞI: 1 bar dak kaynar suya. 5-10 gr yaprak. püskül veya tomurcuk konur. so ğuyunca süzülür. günde 3-4 bar dak içilir. MÜBAREK DİKENİ: 1 bardak suya. 100 gr bitki konur. 10 dk kaynatılır. günde 2-3 bardak içi lir. AFRİKA BAMYASI (NAR ÇİÇEĞİ) ÇİÇEĞİ: Afrika bamyası çiçeği çay gibi demlendirilip içilir. KEDİ AYAĞI: 1 bardak kaynar suya. 6 gr bitki konur. 10 dk bekletilir. yemeklerden önce 1 fincan içilir. 10 gün devam edilir. 10 gün ara verilir. Tekrar 10 gün daha kullanılır. MİSVAK TOHUMU: Misvak ağacının tohumu çay gibi haşlanarak kullanılır. ŞİMŞİR YAPRAĞI: 1 bardak su ya. 6-12 gr yaprak veya kök kabu ğu konur. 10 dk kaynatılır. ye meklerden önce 1 bardak içilir. YER ELMASI: Yer elması haşlanarak yenilir. ÇİT SARMAŞIĞI: Çit sarmaşığı çiçekli dallan. bilhassa kökü toz haline getirilir. günde 2 defa 1 çay kaşığı içilir. SABUN OTU KÖKÜ: 1 bardak suya. 12 gr kök konur. 10 dk kaynatılır. günde 2 bardak içilir. 1 bardak kaynar suya. 4-10 gr kuru maydanoz veya kökünden konur. 10 dk bekletilir. günde 2-3 bardak içilir. KEKİK YAĞI: Kekik yağından günde 2-3 damla şekerle yenilir. NANE YAPRAĞI: 1 bardak kay nar suya. 8-10 gr kuru nane konur. 10 dk bekletilir. günde 2 de fa 1 bardak içilir. Nane yapraklan toz haline getiri lir. günde 3 defa 1 -4 gr içilir. Nane suyundan günde 20-80 gr içilir. BİBERİYE: 1 bardak kaynar su ya. 8-10 gr biberiye konur. 10 dk bekletilir. günde 2-3 bardak içilir. Biberiye toz haline getirilir. gün de birkaç defa 1-4 gr içilir. Biberiye yağından 3 damla şekerle yenilir. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.