![]() |
Kirazlı Kurabiye Tarifi
MALZEMELER 2 Su Bardağı Kiraz Şekerlemesi 1 Paket Vanilya 3 Su Bardağı Un 250 gr.Margarin 2 Çorba Kaşığı Yoğurt 1 Çay Bardağı Pudra Şekeri 1 Çorba Kaşığı Kabartma Tozu Üzerine: Pudra Şekeri HAZIRLANIŞI 1 saat önceden kiraz şekerlemesinin üzerine 1 paket toz vanilyayı döküp.karıştırın.Unu eleyip ortasını havuz gibi açın.Margarini.yoğurdu.pudra şekerini.vanilyayı ve kabartma tozunu unun ortasına koyun ve yoğurun.Hazırladığınız hamurun üzerini bir bezle örtüp.20 dk.buzdolabında bekletin. Dolaptan çıkardığınız hamuru 1-2 kez yoğurup.3 eşit parçaya bölün.Düz ve kuru bir zemini hafifçe unlayın.Hamurları merdane yardımıyla 2-3 mm kalınlığında açın.Bir çay bardağı yardımıyla hamurdan yuvarlaklar kesin.Yuvarlakların yarısının üzerine kiraz şekerlemelerinden 2 adet koyun.Diğer yuvarlakları kirazların üzerine kapatın.Kenarlarının açılmaması için bastırın. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin.Fırından çıkardığınız kurabiyeleri sıcakken servis tabağına alın.Üzerine pudra şekeri eleyip.servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.