![]() |
Hamurlu Gerdan Çorbası Tarifi-Hamurlu Gerdan Çorbası Yapılışı
Hamurlu Gerdan Çorbası Tarifi-Hamurlu Gerdan Çorbası Yapılışı Malzemeler 1 Adet gerdan 6 Su bardağı su 3 Adet yumurta 3 Çorba kaşığı un 3 Çorba kaşığı yoğurt 1 Çorba kaşığı tereyağ Kırmızı tozbiber Tuz karabiber Kızartmak için sıvıyağ Hamuru için : 3 Adet yumurta Aldığı kadar un Tuz Süslemek için : Nane yaprakları Hazırlanışı * Gerdanı suda haşlayın. * Haşlama suyunu başka bir tencereye alın. * Yumurta sarıları un ve yoğurdu ayrı bir kapta çırpın ve kaynamakta olan et suyuna karıştırarak ekleyin. * Hamur malzemelerini karıştırıp biraz sert bir hamur hazırlayın. * Hamura galeta biçimi vererek yuvarlayıp birer santim kalınlığında kesin. * Hamurları sıvıyağda kızartıp kaynamış et suyuna ekleyin. * Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. * Tereyağını eritip kırmızı tozbiberi ekleyin. * Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine gezdirin. * Çorbayı kaselere alıp nane yaprakları ile süsleyin. * Sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.