ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Köfteli Köy Çorbası Tarifi-Köfteli Köy Çorbası Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=576260)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:41 PM

Köfteli Köy Çorbası Tarifi-Köfteli Köy Çorbası Yapılışı
 


Köfteli Köy Çorbası Tarifi-Köfteli Köy Çorbası Yapılışı

malzemeler

1 Su bardağı tarhana
1 Su bardağı nohut
3 Adet dolma biberi
4 Adet taze soğan
1 Adet olgun domates
Yarım çorba kaşığı salça
7 Çorba kaşığı ayçiçek yağı
1.5 Tatlı kaşığı tuz
2.5 Su bardağı su
7 Su bardağı etsuyu

Köftesi İçin;

200 gr. yağsız dana kıyması
Yarım adet küçük kuru soğan
1 Dilim bayat ekmek içi
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber

tarifi

# İlk işlem olarak tarhana. 2.5 su bardağı soğuk suya ıslatılır.
# Daha sonra köfte hazırlanır. Rende soğan yoğurma kabına alınır. üzerine bayat ekmek içi eklenir. ekmek hamur halinin alana kadar karıştırılır.
# Üzerine kıyma. tuz. karabiber eklenir. 3 ? 4 dakika yoğrulur. fındık büyüklüğünde köfteler yuvarlanır.
# Köfteler. içinde bir miktar un olan küçük bir tepsiye konur. tepsi sallanarak köfteler unlanır.
# Tencereye ayçiçeği yağı konur. üzerine ince kıyılmış taze soğanın beyaz kısmı eklenir. biraz kavrulunca ince kıyılmış dolma biberi katılır.
# Dolma biberinin rengi değişince salça. rende domates ve suda bekleyen tarhana suyu ile birlikte ilave edilir. en son etsuyu ve tuz katılır.
# Çorba sürekli karıştırılır. ısınmaya başlayınca haşlanmış nohut ve taze soğanın ince kıyılmış yeşil kısmı atılır.
# Çorba kaynama noktasına gelince köfteler katılır. ocak kısık ayara getirilir. köfteler zedelenmeyecek şekilde ara sıra karıştırılarak 15 -20 dakika pişirilir.
# Sıcak olarak sofraya getirilir.

Not: Köfteli köy çorbasına arzuya göre 2 diş ince kıyılmış sarımsak eklenebilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.