![]() |
Köfteli Köy Çorbası Tarifi-Köfteli Köy Çorbası Yapılışı
Köfteli Köy Çorbası Tarifi-Köfteli Köy Çorbası Yapılışı malzemeler 1 Su bardağı tarhana 1 Su bardağı nohut 3 Adet dolma biberi 4 Adet taze soğan 1 Adet olgun domates Yarım çorba kaşığı salça 7 Çorba kaşığı ayçiçek yağı 1.5 Tatlı kaşığı tuz 2.5 Su bardağı su 7 Su bardağı etsuyu Köftesi İçin; 200 gr. yağsız dana kıyması Yarım adet küçük kuru soğan 1 Dilim bayat ekmek içi Yarım tatlı kaşığı tuz Yarım tatlı kaşığı karabiber tarifi # İlk işlem olarak tarhana. 2.5 su bardağı soğuk suya ıslatılır. # Daha sonra köfte hazırlanır. Rende soğan yoğurma kabına alınır. üzerine bayat ekmek içi eklenir. ekmek hamur halinin alana kadar karıştırılır. # Üzerine kıyma. tuz. karabiber eklenir. 3 ? 4 dakika yoğrulur. fındık büyüklüğünde köfteler yuvarlanır. # Köfteler. içinde bir miktar un olan küçük bir tepsiye konur. tepsi sallanarak köfteler unlanır. # Tencereye ayçiçeği yağı konur. üzerine ince kıyılmış taze soğanın beyaz kısmı eklenir. biraz kavrulunca ince kıyılmış dolma biberi katılır. # Dolma biberinin rengi değişince salça. rende domates ve suda bekleyen tarhana suyu ile birlikte ilave edilir. en son etsuyu ve tuz katılır. # Çorba sürekli karıştırılır. ısınmaya başlayınca haşlanmış nohut ve taze soğanın ince kıyılmış yeşil kısmı atılır. # Çorba kaynama noktasına gelince köfteler katılır. ocak kısık ayara getirilir. köfteler zedelenmeyecek şekilde ara sıra karıştırılarak 15 -20 dakika pişirilir. # Sıcak olarak sofraya getirilir. Not: Köfteli köy çorbasına arzuya göre 2 diş ince kıyılmış sarımsak eklenebilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.