![]() |
Bezelye Çorbası Tarifi-Bezelye Çorbası Yapılışı
Bezelye Çorbası Tarifi-Bezelye Çorbası Yapılışı Bezelye çorbası KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk PİŞME SÜRESİ: 25 dk Malzemeler: 500 gr bezelye 3 taze soğanın beyaz kısımları 1 soğan 2 çorba kaşığı zeytinyağı 4 su bardağı tavuk suyu Tuz karabiber Hazırlanışı: * Bezelyeyi ayıklayın. Taze soğan ve kuru soğanı temizleyip kıyın. * Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanları kavurun. Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. * Tavuk suyunu ekleyin. Kaynamaya başlayınca bezelyeyi ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Bezelyeler yumuşayana kadar pişirin. Bezelyenin 4 kaşık kadarını ayırıp kalanı suyuyla birlikte blenderle ezerek püre haline getirin. * Çorbayı servis kâselerine paylaştırın. Ayırdığınız bezelyelerle süsleyip sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.