![]() |
Tavuklu Hamur Çorbası Tarifi-Tavuklu Hamur Çorbası Yapılışı
Tavuklu Hamur Çorbası Nasıl Yapılır?-Tavuklu Hamur Çorbası Tarifi-Tavuklu Hamur Çorbası Yapılışı =malzemeler= 1 adet tavuk göğsü 3 diş sarımsak 1 adet yumurta Yarım limon suyu Tuz karabiber 6 su bardağı tavu suyu Hamur için: 2 su bardağı un Yeteri kadar su 1 tatlı kaşığı tuz =hazırlanışı= Önce hamur malzemesiyle biraz sert kıvamda hamur yoğrulur. Yarım saat kadar dinlendirilir. Bu arada tavuk 1 tatlı kaşığı tuz ve 6 su bardağı suyla haşlanır. Dinlenen hamur aaagah üzerinde kalem çapında çubuk yapılır. Yarım santim kalınlığında bıçakla kesilir. Sonra bu parçalar aaagah üzerinnde parmakla bastırıp çekerek şekillendirilir. Haşlanan tavuk sudan alınır. Aynı suya hamurlar atılır. Didiklenmiş tavuk eti eklenir. Diğer tarafta yumurta limon ve un çırpılır ve çorbaya eklenir. Bir taşım daha pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.