![]() |
Sütlü Sebze Çorbası Tarifi-Sütlü Sebze Çorbası Yapılışı
Sütlü Sebze Çorbası Tarifi-Sütlü Sebze Çorbası Yapılışı malzemeler: 1 patates (kup dogranmis) 1 orta boy sogan(kiyilmis) 100 gr brokoli(kiyilmis) 50 gr ispanak(kiyilmis) 1 orta boy havuc (kup dogr.) Birkac adet kereviz sapi 2 dis sarimsak 1 adet tavuk bulyon 35 su bardagi sut 1/2 yemek kasigi margarin 1 yemek kasigi z.yagi 15-2 su bardagi sicak su 1 cay kasigi beyaz biber 2 cay kasigi zedecal 1 tutam tuz(istege bagli) yapılışı: Margarini ve z.yagini genis bir tencerede erittikten sonra sogani ekleyip 5-6 dk kavurun ve ardindan havucu ekleyin. Kiyilmis sarmisagin yarisini da ekleyip 5 dk daha kavurun. Ardindan brokoliyi ekleyin. Biraz pistikten sonra ispanagi ve geri kalan sarmisagi ekleyin. Ispanak suyunu saldiginda sutun 1/2 bardaklik kismini ekleyip sebzeler sutu cekene kadar pisirin. Sut cekildikten sonra yarim bardak daha ekleyin ve biraz kaynatin. Bu arada kup dogranmis patatesi ve beyaz biberi de ekleyin. 5-6 dk kaynattiktan sonra sutun geri kalan kismini tavuk bulyon ile ilave edip sebzeler iyice yumusayana kadar ara sira karistirarak kaynatin. Daha sonra kaynar suyu kiyilmis kereviz saplarini ve zerdecali ekleyebilirsiniz. 5 dk daha bu sekilde kisik ateste pisirdikten sonra corbaniz hazir. Afiyet olsun! |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.