ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Bors Çorbası Tarifi-Bors Çorbası Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=576155)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:58 PM

Bors Çorbası Tarifi-Bors Çorbası Yapılışı
 


Bors Çorbası Tarifi-Bors Çorbası Yapılışı

MALZEMELER
3 lt et suyu(12 bardak)
500 gr haslanmis sigir eti
100 gr tereyagi veya margarin
2 adet pancar
1 küçük kereviz
1 küçük havuç
¼ küçük bir lahana
2 orta boy sogan
2 yemek kasigi domates salçasi veya (3 orta boy) domates
4-5 sap maydanoz
1 adet defne yapragi
1 adet kirmizi biber
3 dis sarmisak
1 tatli kasigi seker
1 yemek kasigi sirke
1 yemek kasigi un
1 yemek kasigi tuz

YAPILIŞ TARİFİ
1-Pancari kibrit biçiminde dograyin. Kiyilmis sarmisak. seker ve sirke koyarak biraz bekletin (renk vermesi için)
2-Soganlari 2 mm kalinliginda yarim ay seklinde. kereviz ve havuçu da kibrit biçiminde ve boyunda dograyin.
3-Lahanayi kaynar tuzlu suda 3-4 dakika haslayin. iri parçalara bölün.
4-Büyük bir tencerede soganla yagi hafifçe kavurun. Sonra havuç. kereviz ve pancari koyup 2-3 dakika daha kavurun. Un ve salçayi veya rendelenmis domatesi koyduktan sonra da 1-2 dakika karistirin.
5-üç litre et suyu. haslanmis ve dogranmis sigir eti. demet halinde baglanmis maydanoz. defne yapragi. kirmizibiber. dogranmis lahana ve tuz katip 30 dakika pisirin.
6-Defne yapragini. maydanoz demetini içinden çikartin. Servis yaparken çorbanin üzerine birer kasik yogurt veya eksi krema koyun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.