![]() |
Şafak Çorbası Tarifi-Şafak Çorbası Yapılışı
Şafak Çorbası Tarifi-Şafak Çorbası Yapılışı MALZEMELER -8 bardak et suyu -2 çorba kaşığı un -2 kaşık yağ -45 adet olgun domates veya 2 kaşık konserve domates salçası -1 bardak süt -1 yumurta sarısı -Tuz YAPILIŞI 1. Yağ ile un hafif pembe kavrulur. 2. Sulandırılmış konserve salça veya rendelenmiş domates ve et suyu katılır. 3. Karıştırılarak 1-2 taşım kaynatılır. Pütür kalmışsa süzgeçten geçirilir. 4. Yumurta sarısı ve süt ile yapılmış terbiye yemek saatinde 10 dakika evvel katılır. Tuz atılır. Ateş kapatılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.