![]() |
Süleymaniye Çorbası Tarifi
Süleymaniye Çorbası Tarifi Resimli Süleymaniye Çorbası Tarifi Süleymaniye çorbası nasıl yapılır Malzemeler 2 su bardağı kırmızı mercimek 2 demet ıspanak 200 gram tereyağ 2 çorba kaşığı un 1 adet havuç 1 adet domates 1 adet kabak 1 adet patates 3 diş sarımsak 4 su bardağı su 3 su bardağı kemik suyu 200 gram kıyma tuz karabiber Öncelikle kırmızı mercimeği haşlayın ve suyunu süzün.Havuçlarıkabaklarıpatatesleridomatesiso ğ an ve sarımsakları rendeleyin.Ispanakları minik parçalara bölün ve rendelenmiş sebzelerle beraber yağda kavurun.Üzerine 3 su bardağı su ilave ederek pişirin.Ayrı bir tencerede unu yağda kavurunüzerine 1 su bardağı su ilave edin.Haşlamış olduğunuz mercimeği kemik suyuna ilave ederek kaynatın.Bunun içerisine kavrulan sebzeleri ilave edin.Diğer yandan kıymatuz ve karabiberi yoğurarak küçük köfteler yapınyağda kızartın.Kızaran köfteleri çorbaya ilave ederek 15 dakika kadar pişirin.Sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun.. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.