ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Ekşili Köfte Çorbası Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=576131)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:02 PM

Ekşili Köfte Çorbası Tarifi
 


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Köfte İçin

-yarım kğ kıyma
-1 küçük kuru soğan
-1 avuç ince kıyılmış maydonoz
-1-2 diş sarımsak
-2 dilim bayat ekmek içi (veya 2 -silme- yemek kaşığı galeta unu)
1 adet yumurta
-1 çay bardağından 2 parmak eksik pirinç
-tuz. karabiber

Ekşili Sos İçin
-1 adet limonun suyu
-1 yumurta
-1 yemek kaşığı yoğurt

Ayrıca 1-2 havuç
1 adet patates
1.5 litre su (yaklaşık 12 çay bardağı)

1) Köfte için verilen malzemeleri derin bir kapta karıştıralım.
Pirinci yıkayıp köfte malzemelerine ekleyelim
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

2) Köfte harcımızı iyice yoğuralım ve fındık büyüklüğünde köfteler yapalım. Hafif unladığımız tepside bekletelim.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

3) Derin bir tencereye 1.5 litre su koyalım ve su kaynamaya başladığında köfteleri tencereye ekleyelim. Köfte içindeki pirinçler uzayıncaya kadar pişirelim.

4) Köftelerimiz pişerken havuç ve patatesimizi yıkayıp. soyalım ve küp küp doğrayalım.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
(patatesleri kararmaması için su dolu bir kasede bekletelim).

5) Köfteler piştiğinde önce tencereye havuçları ekleyelim. Havuçlar pişmeye yakın patatesleri ekleyelim. Patateslerin dağılmamasına dikkat ederek pişirelim.

6) Sos malzemelerini bir kasede iyice çırpalım. Kase içine bir miktar çorbanın suyundan koyup çırpalım. Sosu çorbanın içine dökelim. Sosu yavaş yavaş tencereye akıtırken. kesilmemesi için çorbayı sürekli karıştıralım ve sos tamamen döküldükten sonra da 1 dakika kadar karıştırmaya devam edelim.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


7) İncecik kıydığımız 1 avuç maydonozu da çorbanın üzerine serpelim ve ocağı kapatalım.
Çorbanızı 1 saat kadar bekletip servis yaparsanız daha da özleşmiş olacaktır.

Alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.