ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ekşi Aşı Tarifi-Ekşi Aşı Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=576033)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:19 PM

Ekşi Aşı Tarifi-Ekşi Aşı Yapılışı
 


Ekşi Aşı Tarifi-Ekşi Aşı Yapılışı

EKSi ASI
.kabak) 1 kg domates 1.5 yemek kaşığı margarin 1 baş soğan 2-3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı şeker 2 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı salça 1 yemek kaşığı nar ekşisi 1 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı nane

YAPILIŞI

Soğan ve sarımsak yağda sarartılıp kabuklarını soyulup ve doğranmış patlıcan ilave edilerek hepsi birlikte ateşte öldürülür. Domatesin kabuğu soyulup. bir bardak suda eritilen un ve nar ekşisiyle süzgeçten geçirilir. Şeker tuz ve 4 bardak su ilave edilerek bütün malzemeyle beraber pişmeye bırakılır. Not: Arzu edilirse karpuz suyu ve üzüm suyu kullanılabilir. Köftesi: Yukarıda tarif edilen oruk köftesinde ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp içi parmakla oyularak mekik şekli verilir. İç yağı (margarin) makinede püre haline getirilerek. tuz ve nane ilavesiyle oyulan oruk köftelerinin (normal. şam oruğundan daha küçük) içine azar azar konup ağzı kapatılır. Kaynayan çorba suyunun içine atılıp pişinceye kadar kaynatılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.