![]() |
Pazılı Bezelye Çorbası Tarifi-Pazılı Bezelye Çorbası Yapılışı
Pazılı Bezelye Çorbası Tarifi-Pazılı Bezelye Çorbası Yapılışı Malzemeler 300 gr. bezelye 200 gr. pazı yaprağı 1 sap Pırasa ½ kuru soğan (yaklaşık 50 gr.) 50 gr. tereyağı 100 cc. zeytinyağı 1 çorba kaşığı safran 1 tatlı kaşığı domates Salçasız Yapılışı Yaklaşık 1 litre tuzlu suda iç bezelyeleri yumuşayıncaya kadar 40 dakika haşlayın.Pırasayı halka halkaSoğanı ince yemeklikpazıları ufak parçalar halinde doğrayın.Zeytinyağın yarısı ve tereyağı ile domates salçasını da koyarak sebzeleri kavurun.Haşlanmış bezelyelerin yarısından fazlasını blenderden geçirerek püre getirin ve püreyi tane bezelyeleri suyu ile birlikte kavrulmuş sebzelerin içine katın ve safranı da koyarak ateşte çok az çevirin Tuz ve karabiberini unutmayın Servisten sonra her bir çorba kasesine kalan zeytinyağından bir miktar dökün İstenirse ince kıyılmış dereotu ile de çorba süslenebilir |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.