ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tavada Barbunya Tarifi-Tavada Barbunya Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=575886)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:22 PM

Tavada Barbunya Tarifi-Tavada Barbunya Yapılışı
 


Tavada Barbunya Tarifi-Tavada Barbunya Yapılışı

Balıkçıda temizletip aldığınız barbunların sırlarını parmaklarınızla yoklayıp kalan pulları temizleyin (sakın bıçak kullanmayın) ve bol suda yıkayın. İçinde pıhtılaşmış kan bırakmamaya gayret gösterin. Balıkları kağıt havluya dizip suyunun durulanmasını sağlayın. Tuzlayıp ve içlerini tuz ve karabiberleyip(az miktarda) 20 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirin. Bir tavada kızartma yağını kızdırın barbunları una bulayıp tavaya atın. Küçük balıkların bir yanını 10 diğer yanı da 10 dakika kızartıp alın. Büyük olanlar ise birkaç sefer çevrilmelidir. İri barbunları unlamadan da kızartabilirsiniz. Küçük barbun ve tekirlerde mısır unu da kullanabilirsiniz. Çok güzel ve değişik bir lezzet verir


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.