ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Midye Pilaki Tarifi-Midye Pilaki Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=575874)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:24 PM

Midye Pilaki Tarifi-Midye Pilaki Yapılışı
 


Midye Pilaki Tarifi-Midye Pilaki Yapılışı

Malzemeler

* 225 gr zeytinyağı
* 40 adet iç midye
* 250 gr soğan
* 250 gr havuç
* 200 gr kereviz
* 250 gr patates
* 1 diş sarımsak
* Tuz. karabiber
* Limon suyu
* 350 gr su
* 1 demet maydanoz

Yapılışı

Bir tencereye yağı koyun ve kabukları ayıklanıp. zar halinde kesilmiş olan soğanı içinde kavurun. Kereviz. havuç. patates gibi sebzeleri kabuklarını durumlarına göre temizledikten sonra bunları zar halinde kesin.Şimdi önce havuç. daha sonra kereviz ve en son patates zarlarını tencereye atın.Üzerine midye. içlerine limon suyu ilave edin.Limon suyu. tuz. karabiberle tatlandırdıktan sonra böylece 1 saat kadar pişirilir.Soğuduktan sonra tabağa yerleştirmiş olduğunuz salata yaprağının üzerine pilakiyi koyun ve maydanozla servis yapın.Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.