![]() |
Midye Salması Tarifi
Midye Salması Tarifi Midye Salması Tarifi Resimli Resimli Midye Salması Tarifi Midye Salması Tarifi Midye Salması nasıl yapılır Midye Salması yemek tarifi http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Midye Salması Malzemeler 3 bardak kaynar su birer çay kaşığı tarçın. yeni bahar. şeker. tuz ve biber 1 bardak zeytinyağı 2 kaşık domates salçası 2 bardak pilavlık pirinç 1 kilo soğan 100 adet orta boy kabuklu midye Hazırlanışı Midyelerin kabukları bıçakla iyice temizlenir. kılları kesilir. yıkanıp kevgire alınır. Pirinç yıkanıp süzgeçte bekletilir. Soğanlar ince kıyılıp. zeytinyağında pembeleşince. 3 bardak kaynar su. domates salçası. kabuklu midyeler ve baharat eklenir. Tahta kaşıkla karıştırılıp 8-10 dakika orta ateşte kaynatılır. Pirinç ilave edilir ve hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Tencere ateşten alınıp demlenmesi için 15 dakika bekletilir ve sıcak servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.