![]() |
Fırında Tilapia Tarifi(Resimli Anlatım)
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler
Yapılışı Patateslerin kabuklarını soyup yaklaşık 15 cm eninde doğrayarak önceden yağladığımız tepsiye diziyoruz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Sosumuzu hazırlamak için sıvıyağı bir kaseye alıp bütün baharatları ilave ederek karıştıralım. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Sosumuzu iyice karıştırıp baharatların dibe çökmesini engelliyoruz. Fırça yardımıyla sosumuzdan alarak herbir patates tanesinin üzerini yağlıyoruz. Patateslerin üzerine damak tadınıza göre biraz daha tuz ilavesi yapıyoruz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Tilapia balıklarımızın buzlarını çözdürdükten sonra güzelce yıkayıp havlu peçete ile kuruluyoruz. Önünü ve arkasını sosumuzla lezzetlendirip patateslerin üzerine diziyoruz. Bu aşamada yine damak tadınıza göre biraz daha tuz ilavesi yapabilirsiniz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Soğanları domatesleri ve de limonları halka halka doğrayıp balıkların üzerine gelişigüzel dizip kalan sosu üzerlerinden gezdirip yine damak tadına göre tuz ilavesi yapıyoruz. Dilerseniz domateslerin üzerine kekik ilave ederek daha da lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Tepsiyi 200C'ye ayarlayıp tepsinin üzerini folyo ile sıkıca kapladıktan sonra fırınımıza veriyoruz ve yaklaşık 1 saat pişmesi için bekliyoruz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Son 10 dakika üzeri açık birşekilde pişirip domateslerin kızarmasını sağlıyoruz. Mevsim salatası eşliğinde afiyetle yiyiyoruz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.