![]() |
Fırında Alabalık Tarifi(Resimli Anlatım)
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler
Balıkların içini güzelce temizleyin arzuya göre başını da keserek temizlenen balığı güzelce yıkayın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Balığı kuyruğuna kadar enine kesin ama iki parçaya ayırmayın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Patateslerin kabuklarını soyup halka şeklinde yaklaşık 1.5 cm eninde kesin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Sosta yer alan bütün malzemeleri bir kasenin içinde karıştırın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Balıklarınızın büyüklüğüne göre yağlı kağıtları balık sayısınca kesin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Soğanları ince halkalar halinde kesin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Domatesleri yıkadıktan sonra halka halka doğrayalım. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Limonları da ince halkalar halinde keselim. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Patatesleri balıkların uzunluğuna göre yağlı kağıdın üzerine teker teker yan yana dizin ve üzerine soslu karışımdan ilave edin.Arzuya göre biraz daha tuzlayabilirsiniz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Balığı patateslerin üzerine alarak balığın içini ve dışını baharatlı sos karışımdan fırça yardımıyla sürelim. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Soğanlarımız büyükse ortadan ikiye keselim. üzerine baharatlı sosdan sürerek balıkların içine yerleştirelim. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Domatesleri de soğanların üzerine yerleştirip sosumuzdan sürelim. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Balığımızı kapatıp. üzerine limonlarımızı da yerleştirdikten sonra http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Yağlı kağıdımızı resimdeki gibi kapatalım. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Balıklarımızı sırayla tepsiye dizelim. önceden ısıtılmış 200 C fırında yaklaşık 45-50 dk. pişirelim. Pişip pişmediğini anlamak için fırında balığı çıkartıp kontrol edebiliriz. etleri pembeye yakınsa biraz daha pişebilir. Herkesin fırını ve ayarı farklı olduğu için pişirme süresini kendinize göre de ayarlayabilirsiniz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Afiyet olsun Alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.