![]() |
Kayisi Tatlisi Tarifi_Diyet
Diyet Kayısı Tatlısı (4 kişilik) Malzeme: 10 adet kuru kayısı 30 gr badem ezmesi 1 çay bardağı su 1 çorba kaşığı toz şeker Sosu İçin : 1 çorba kaşığı toz şeker 1 su bardağı süt 1 tutam tarçın 1 çay kaşığı buğday nişastası 1 adet yumurta http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Tarifi Kuru kayısıları yıkayıp kurumasını sağlayın. Kayısıları ikiye bölün. Badem ezmesini on eşit parçaya ayırıp kayısıların içine yerleştirin ve fırın tepsisine alarak kayısıların dibine su ekleyip üzerlerine şeker serpin. Fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Tarçın sosu için süt şeker ve tarçını sos tenceresinde bir taşım kaynatın. Ayrı bir kapta nişasta ile yumurtayı çırpın. Kaynayan sütlü karışıma hızlıca karıştırarak ekleyin. Hazırladığınız sosu ocaktan alıp soğumaya bırakın. Bademli kayısıları servis tabağına alın. Tarçın sosla tatlandırıp isteğe göre vanilyalı dondurma ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.