![]() |
Dovğa Tarifi =≫Azeri Mutfağı
Malzemeler Bakımlıyız.Com - Dovğa Tarifi =>azeri mutfağı
Yumurtayı. unu. pirinci. yoğurdu bir tencerede iyice karıştırınız ve üzerine yavaş yavaş tüm suyu ilave ediniz. (yoğurdun koyu ayran kıvamına gelmesi gerekiyor). sonra normal ateşte elinizi bırakmadan tahta kaşıkla kaynayıncaya kadar karıştırınız. Kaynadıktan sonra ateşini kısınız. tam haşlanmış nohudunuzu ve tuzunuzu ekleyiniz ve pişmeye bırakınız. Pirinci piştikten sonra ince kıyılmış yeşillikleri ilave edip bir taşım daha kaynatınız. Sogutarak icerseniz hem acliginizi giderir hemde rahatlatir. Bu çorba semizotu. ebegümeci gibi yeşillikler kullanaak da yapılabilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.